Excel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die werkt met data-analyse en rapportage. Een van de meest nuttige functies is het vermogen om complexe gegevens visueel voor te stellen door middel van grafieken. In deze interne blog leggen we uit hoe je een “grafiek kunt maken in Excel met meerdere gegevens”. Dit is een essentiële vaardigheid voor het presenteren van data op een duidelijke en overzichtelijke manier.

excel VBA
null

Eenvoudig met Excel

Door de jaren heen zijn deze bestanden vaak complex opgebouwd terwijl dit eenvoudiger kan.
null

Automatisch met Excel

Vrijwel alles binnen Excel kan geautomatiseerd worden.
null

Hulp met Excel

U wilt graag met excel aan de slag, maar weet niet precies hoe u dit moet doen.
null

Van data naar inzicht

Van inzicht naar verbetering & van verbetering naar het besparen van zowel tijd als geld.

Stap 1: Selecteer Je Data:

Het maken van een grafiek begint met het selecteren van de juiste gegevens. Om een “grafiek te maken in Excel met meerdere gegevens”, moet je eerst alle relevante datacellen selecteren. Dit kan data uit verschillende kolommen of rijen omvatten, afhankelijk van wat je wilt visualiseren.

 

Stap 2: Kies het Juiste Grafiektype:

Excel biedt een verscheidenheid aan grafiektypen, van staaf- en lijndiagrammen tot cirkeldiagrammen en meer. De keuze van het grafiektype hangt af van de aard van je gegevens en wat je wilt communiceren. Voor meerdere datasets zijn gestapelde staafdiagrammen, lijndiagrammen of combinatiediagrammen vaak effectief.

 

Stap 3: Creëer de Grafiek:

Na het selecteren van je data en het kiezen van een grafiektype, ga je naar het tabblad ‘Invoegen’ in Excel en kies je het gewenste grafiektype. Excel zal automatisch een grafiek genereren op basis van de geselecteerde gegevens.

 

Stap 4: Aanpassen van de Grafiek:

Nadat je basisgrafiek is gecreëerd, kun je deze verder aanpassen. Dit omvat het bewerken van de titel, het aanpassen van de as-labels, het wijzigen van kleuren en het toevoegen van datalabels voor betere leesbaarheid. Deze aanpassingen helpen om jouw “grafiek met meerdere gegevens” duidelijker en informatiever te maken.

Tips voor Effectieve Grafieken:

 • Zorg voor Duidelijkheid: Vermijd het overladen van je grafiek met te veel gegevens. Focus op wat essentieel is.
 • Consistente Kleurgebruik: Gebruik kleuren consistent om verschillende datasets te onderscheiden.
 • Legenda’s en Labels: Zorg ervoor dat alle onderdelen van je grafiek goed gelabeld zijn, zodat de informatie gemakkelijk te begrijpen is.

“Hoe grafiek maken in Excel met meerdere gegevens?” is een vraag die veel Excel-gebruikers stellen. Met deze stappen en tips kun je effectieve, duidelijke grafieken maken die je gegevens tot leven brengen. Onthoud dat het doel van een grafiek is om data op een toegankelijke manier te communiceren. Neem de tijd om je grafieken aan te passen en te verfijnen voor maximale impact.

Neem contact op!

  Mijn diensten

  - Ontwikkelen van complexe formules
  - Omzetten van data
  - Uren en project registratie